Bouwsteen Vuur


Avatar Avonturen

Heb je de moed om op Avatar pad te gaan, zodat je de vijf elementen binnen en buiten je weer harmonisch samen dansen? Volgens een wijze oosterse Filosofie is Avatar een neergedaalde godheid die de rust en de balans in het universum herstelt en handhaaft. Avatar kent de kracht van de elementen en kan deze aanwenden om harmonie te brengen in de wereld. Avatar leert je deze elementen te besturen en geeft je een initiatie in dierhoudingen, beenbewegingen, sprongen en kicks.

Samen met andere krijgers en yogi’s maken we een krijgsdans voor de vier richtingen van de wind. Je innerlijke zwaard handeren in een wereld vol goden en demonen is een must, zodat je de hemel op aarde kan brengen… Dát is het werk van Avatar.

Wil je deze geheimen leren kennen die aan de basis liggen van een vredevolle wereld?
Concentratieproblemen, leermoeilijkheden, hyperactiviteit, agressie en depressie worden omgetoverd in krijgsdans vol kracht. Negatieve emoties leer je ombuigen tot je beste vriend.

De methodieken

Kalaripayat level 1
Iedereen is welkom om tijdens de lessen van level 1 te komen oefenen ! Kalaripayat is een dansante bewegingskunst waarbij beenbewegingen, ademoefeningen, dierhoudingen, stokvormen en rituele groet een harmonische eenheid vormen. Een Kalari is een tempel, of sacrale plaats die je de ruimte biedt meesterschap te krijgen over jezelf. Tijdens level 1 oefenen we vooral de tien beenbewegingen alsook de verschillenden dierhoudingen.

Kalaripayat level 2
Deze workshop is een verdieping in de Ayurveda waaruit de Kalaripayat ontstaan is. Je leert hoe beenbewegingen verschillende marma’s activeert, waardoor de levensenergie beter gaat stromen. Ook leren we via ongewapende gevechten onszelf te beschermen, volgens de vier richtingen van de wind. Tijdens level 2 oefenen we naast de ongewapende gevechten ook de kettukaari, wat een bamboestok op eigen lichaamsgrootte is.

Kalaripayat level 3
Deze workshop is een verdieping in het houten wapen van de Kalaripayat, de cheruvadi. Dit wapen is een korte houten stok die meer precisie vergt. Om een snelle en succesvolle actie te kunnen uitvoeren moet de beweging ontstaan vanuit een soepele lichaamshouding. De houding ‘van de leeuw, leert ons niet enkel onze kracht aan te spreken maar ook heel laag bij de grond te bewegen.

Sportkampen
Tijdens deze sportkampen ontdekken we de verschillende aspecten van Kalaripayat. We maken een daguitstap naar het Kerala-dorp in Planckendael, omdat Kerala de bron is van deze bewegingskunst. Ken jij de kracht van een leeuw?, de wijsheid van een olifant?, de aardsheid van een varken?, … We leren deze dierentaal omzetten in een lichaamstaal zodat wij als moedige krijgers op Avatar-pad gaan. Elke dag dragen we op aan een natuurelement zodat we op het einde van de week een reisverslag kunnen maken in een tekendagboek, fotoboek of reisverslag. Door onze ervaring te delen met anderen leren we over de wereld binnen en buiten en krijgen we nieuwe perspectieven over onszelf en de ander.